Natuur van Cambodja | Mijncambodja.nl
Natuur van Cambodja

Natuur van Cambodja

Cambodja is de thuisbasis van een gevarieerde natuur. Een totaal van ongeveer 212 zoogdieren en diersoorten leven in het land. nog steeds worden er af en toe nieuwe diersoorten of plantensoorten ontdekt op sommige plaatsen. Vooral de dichte jungle van het Cardamongebergte is ongerept zodat bij excursies van biologen nog regelmatig nieuwe ontdekkingen worden gedaan.

Het leefgebied van dieren in Cambodja

De meeste wilde dieren in Cambodja wonen in de meer beboste provincies zoals Ratanakiri, Mondulkiri, Koh Kong, Pursat en Kampot. De dieren leven op vlaktes, wetlands, dichte jungle, in de buurt van watervallen, rivieren en meren of natuurlijk in de zee of de mangroven. Sommige delen van Cambodja hebben een zeer dichte jungle waar geen mens ooit is geweest. Op speciaal georganiseerde expedities, worden nieuwe soorten nog steeds ontdekt. Vaak in gebieden als het Cardamongebergte en de bergketen in de buurt van Ratanakiri. Een grote populatie vogels woont aan de oevers van het Tonle Sap meer in het centrum van Cambodja. Vanwege het feit dat de Mekong rivier de stroomrichting veranderd aan het einde van het regenseizoen en het droge seizoen, heeft het meer de hoogste concentratie van vis in de wereld en kan makkelijk eten leveren aan het grote aantal vogels. Het grote aantal rivieren in het land nemen hun rol in het verstrekken van voedsel.

Zeldzame, wilde en bedreigde dieren in Cambodja

Een verscheidenheid van katten zoals nevelpanters, Indo-Chinese tijgers en Aziatische gouden katten wonen in het land evenals Aziatische olifanten, de Maleise beer, dholes (wilde honden), en de bedreigde Sarus kraanvogel. Ongeveer 536 vogelsoorten zijn bekend in Cambodja. De meeste van hen wonen in de buurt van het Tonle Sap meer. In het Tonle Sap meer komen meer dan 850 soorten zoetwatervissen voor. 435 mariene soorten zijn gespot in de Golf van Thailand bij de Cambodjaanse kust (Sihanoukville).

Natuur van Cambodia, Sarus kraanvogel

Sarus kraanvogel

Natuur van Cambodia, gevlekte luipaard

Gevlekte luipaard

Natuur van Cambodia, zonnebeer

Zonnebeer

  • Nationale parken in Cambodja
  • Botum Sakor National Park Koh Kong provincie
  • Kep National Park Kep regio
  • Kirirom National Park Phnom Sruoch district, Kampong Speu provincie
  • Phnom Kulen National Park Siem Reap provincie
  • Preah Monivong National Park Kampot provincie (Bokor Hill)
  • Ream National Park Sihanoukville provincie
  • Virachey National Park Ratanakiri provincie

Share Button