Cambodja reisgidsen top 10 | Mijncambodja.nl
Cambodja reisgidsen top tien

Cambodja reisgidsen top tien

Als je op reis gaat naar Cambodja of een ander land in Zuidoost Azie, dan is het handig en raadzaam om een goede reisgids aan te schaffen. Een goede reisgids zal je niet allen voor je reis voorzien van goede tips en nuttige informatie maar zeker ook tijdens je reis. Als je van de ene naar de andere plaats reist en je komt laat aan, dan heb je zo een geschikte accommodatie gevonden op of in de buurt van de plek die je zou willen. Hieronder tref je een top tien aan van beste reisgidsen voor Cambodja. De top tien van reisgidsen is gebaseerd op eigen ervaring en ervaringen van andere lezers en gebruikers. De reisgidsen zijn geselecteerd vanwege hun volledigheid en overzichtelijkheid.10
Marco Polo Guide is een Engelse reisgids die vooral gefocust is op tips over dingen je gratis kunt doen, tijdens een regenbui of om te onspannen. De reisgids biedt goede informatie over hoe je reis en waar je reis naar Cambodja te beginnen. Transport en vervoer komt uitvoerig aan bod.
9
Footprint Focus Cambodia is een Engelse reisgids vol met informatie over de bezienswaardigheden in Cambodja evenals tips over hotels, restaurants, bars enz. Vooral de informatie met betrekking tot vervoer stijgt boven de andere reisgidsen uit. Ook touroperators, duikscholen en andere ondernemingen komen uitgebreid aan bod.
8
Zoals alle gidsen in de Nelles-serie fraaie kleurenfoto's, met inhoudsopgave, register en diverse goed bruikbare landkaarten, detailkaarten en plattegronden. Achterin een bondig maar toereikend gedeelte met specifieke gegevens voor reizigers.
7
Rough Guide Cambodja, ontdek Cambodja's hoogtepunten via de verbluffende foto's, kleurkaarten en zeer uitgebreide informatie. Advies over dingen die je kan doen en bekijken van straat eten en het bruisende nachtleven in Phnom Penh tot uitvoerige beschrijvingen van de tempels van Angkor Wat. Deze reisgids is alleen verkrijgbaar in het Engels.
6
Dominicus Cambodja is een rijk geillustreerde reisgids (kleurenfoto's, kaders, detail- en overzichtskaarten) over Cambodja. Na een introducerend woord vooraf komt een gevarieerde kennismaking aan bod: natuur, bevolkingsgroepen, landmijnen, de Cambodjaanse keuken, geschiedenis incl. de genocide onder de Rode Khmer, godsdienst, kunst en cultuur.
5
DK Eyewitness Travel Guide is vergelijkbaar met de reisgidsen van Capitaal alleen iets uitgebreider en alleen in het Engels verkrijgbaar. De DK Eyewitness Travel Guide is vooral bekend vanwege de prachtige foto's en dwarsdoorsnedes van diverse attracties.
4
Trotter Cambodja bevat tonnen informatie in een handig formaat, een uitgebreide selectie logies, restaurants, cafés en winkels voor elk budget en voor elke stemming. Met handige overzichtskaarten en gedetailleerde stadsplattegronden waarop alle adressen en bezienswaardigheden gelokaliseerd zijn.
3
De National Geographic reisgids voor Cambodja is samengesteld door de experts van National Geographic die een kijkje achter de schermen nemen en doordringen tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van Cambodja.
2
De Capitool reisgids Cambodja en Laos bevat uitgebreide informatie over beide landen maar is vooral erg bekend en populair vanwege de zeer mooie illustraties en tekeningen van tempels, steden en gebouwen.
1
Al jarenlang is Lonely Planet de nummer 1 reisgids van de wereld. Ook de Lonely Planet Cambodja is de populairste reisgids onder de Cambodja reisgidsen. Ruim 70% van de reizigers en backpackers loopt met een Lonely Planet reisgids rond.

Share Button