Pailin reistips | Mijncambodja.nl
Reistips Pailin

Pailin

In de dichte jungle in het westen van Cambodja ligt Pailin. De kleine stad die niet ver van de grens met Thailand ligt was jarenlang het laatste bolwerk van de Rode Khmer. Diverse hoge officieren uit het leger van de communistische rebellen brachten hier de laatste jaren van hun leven door. Rode Khmer leider Pol Pot zat echter in de regio Anlong Veng verstopt, een stuk ten noorden van Siem Reap.

Tegenwoordig is Pailin een rustig stadje in de heuvels waar je schitterende edelsteden kunt kopen zoals robijnen, smaragten en saffieren. In de omgeving van Pailin vind je diverse prachtige watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen op pootjebaden. Daarnaast zijn er in de omgeving van Pailin ook tal van plantages te vinden waar allerlei groenten en fruit verbouwd wordt.

Pailin is niet heel toeristisch, de stad ligt wat afgelegen en niet op de hoofdroute tussen Siem Reap en Bangkok (of Phnom Penh en Bangkok) in. Om er te komen moet je iets omrijden. Via Battambang is de stad het handigst te bereiken. Omdat er niet heel veel toeristen in Pailin komen is het aanbod hotels en guesthouses ook vrij beperkt. Gelukkig vind je toch een aantal leuke accommodaties waar je kunt verblijven.


Share Button