Top tien bezienswaardigheden in Battambang | Mijncambodja.nl
Top tien bezienswaargdigheden in Battambang

Top tien bezienswaargdigheden in Battambang


Een erg leuke maar minder bekende stad in Cambodja is Battambang. Het is de 4e stad van het land maar heeft veel te bieden. Zo zijn er aanzienlijk wat bezienswaardigheden in Battambang en omgeving te vinden. Naast de mooie gebouwen in deze koloniale vind je veruit de meeste dingen om te zien en doen in de omgeving van de stad, het platteland van Battambang.

Bekijk hieronde een overzicht van de populairste bezienswaardigheden van Battambang. Of wel de top tien bezienswaargdigheden in Battambang.

Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Wat Sampov
1
 • 16km
 • 08:00 - 17:00
 • 3

Wat Sampov

Letterlijk en figuurlijk is Wat Sampov (Wat Sampeu) een van de hoogtepunten van Battambang. Op de gelijknamige Phnom Sampov berg vind je deze mooie Khmer tempel. Als je vanuit Battambang weg 57 in zuidwestelijke richting afrijdt zie je ongeveer na 8 kilometer (halverwege) een hoge berg opdoemen vanuit het omringende platteland. Kom je dichterbij, dan zie je dat er bovenop deze berg een tempel staat. Vlak voor de berg kan je linksaf slaan. Na een paar honder meter kom je bij een slagboom waar je $3 entree moet betalen. Vervolgens kan je kiezen om omhoog te lopen of voor $4 per persoon achterin een 4WD naar de top van de berg te rijden waar je de tempel vindt. Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en een verkoelende wind!
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Phnom Banan
2
 • 21km
 • 08:00 - 17:00
 • 2.50

Phnom Banan

Wat Banan is een van de andere top bezienswaardigheden in Battambang. Deze tempel bereik je door vanaf het centrum van Battambang de Sangker rivier stroomopwaarts te volgen. Tijdens de rit van ongeveer 21 kilometer kom je leuke dorpjes, matten met in de zon drogende rode pepers en mooie fotospots tegen. Uiteindelijk kom je aan bij de voet van de berg waar de tempel op ligt. Na een flinke klim, van 368 treden, kom je bij de Wat Banan tempel uit waar je even goed kunt afkoelen vanwege de aangename wind die hier staat. Bovenop de heuvel vind je meerdere kleine tempels die een beetje aan Angkor Wat doen denken. Vaak zit er ook een waarzegger die graag ge toekomst voorspeldt (alleen in Khmer). Neem vooral een fles water mee als je omhoog gaat.
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Wat Ek Phnom
3
 • 8km
 • 08:00 - 18:00
 • 0

Wat Ek Phnom

Ook de Wat Eck Phnom behoort tot de highlights van Battambang. Deze tempel ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Battambang. Als je bij de tempel aankomt zal je oog het eerste vallen op een gigantisch steden Boeddhabeeld. Hier kan je wat leuke foto's maken. Vervolgens zie je een prachtig (maar wat kitsch) versierde moderne Boeddhistische tempel. Achter deze tempel ligt echter de tempel waar het om gaat, de 11e-eeuwse Angkoriaanse Hindoetempel die door koning Suryavarman berg gebouwd. De ruine van de tempel is onringt door een grote gracht, net als bij Angkor Wat in Siem Reap het geval is.

De omgeving van de tempel is een populaire picknick plek bij Cambodjanen, je kunt hier dan ook prima even uitrusten en wat eten of een koel drankje nuttigen.
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Kamping Puoy stuwmeer
4
 • 30km
 • 08:00 - 18:00
 • 0

Kamping Puoy stuwmeer

Ongeveer 10 kilometer ten westen van Phnom Sampov ligt het Kamping Puoy stuwmeer. De stuwdam van het meer werd door de Rode Khmer aangelegd als verdedigingsmethode met het idee om de stuwdam te breken en het land onder water te laten lopen indien er een aanval plaats vond. Zover is het gelukkig nooit gekomen.
Het Kamping Puoy stuwmeer is ongeveer 2 kilometer breed, en 19 kilometer lang. Cambodjanen huren vaak een bootje om het meer op te varen en daar de enorme lotusbloemen te bekijken die op het water drijven. Deze bloemen worden door een twintigtal vrouwen uit verschillende dorpen aan de oevers van het meer gebruikt om organische kleding van te maken.
Aan de rand van het gigantische meer vind je meerdere eetgelegenheden waar je voor weinig geld van verse vis of een vers gefrituurd vogeltje kunt genieten.
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Sangker rivier
5
 • 0.2km
 • 24uur
 • 0

Sangker rivier

Op zich zelf is de Sangker rivier (of Sangkae rivier) al een bezienswaardigheid. De rivier ontspringt in het Phnum Samkoh national park om na ongeveer 250 kilometer in het Tonle Sap meer uit te komen, het grootste meer van Zuidoost-Azie. De rivier stroomt door het centrum van Battambang heen maar ook door tal van kleine dorpen. In het droge seizoen heeft de rivier een gemiddelde diepte van nog geen 2,5 meter terwijl de gemiddelde diepte in het regenseizoen 3 maal groter is. Langs de oevers van de rivier is het vaak erg levendig en op en in de rivier zie je veel vissers, spelende kinderen en wassende vrouwen.
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Bamboetrein
6
 • 3km
 • 08:00 - 17:00
 • 5

Bamboetrein

Veel reizigers denken gelijk aan de Bamboetrein als ze aan Battambang denken. De Bamboo train is dan ook een waar begrip in de stad. Op het verwaarloosde stuk spoor tussen Phnom Penh en Battambang hebben locals een eigen soort vervoermiddel gemaakt. Feitelijk zijn het twee assen met aan elke as twee kleine treinwielen. De assen worden ongeveer 3 meter van elkaar af op de rails gelegd. Vervolgens wordt een van bamboe gemaakt plateau over de assen heen gelegd. In het achterste deel van het bamboeplateau zit een gat. Een benzinemotor die bovenop het plateau staat drijft via een band die van de motor door een opening in het plateau om de achteras zit de deze as aan om de bamboetrein vaart te geven. De trein kan snelheden rond de 30 kilometer per uur bereiken en rijdt over hobbelig spoor dat door ruig struikgewas gaat. Indien je op het enkelspoor een tegenligger tegenkomt wordt er gekeken welke bamboo train zwaarder is belast. De minst zwaarbeladen trein moet van het spoor worden getild zodat de zwaardere kan doorrijden. De trip duurt ongeveer 15 minuten waarna je bij een klein dorp uitkomt. Daar keer je om. In het dorp kan je wat drinken of souvenirs kopen. Een erg leuke ervaring!
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Killing Caves
7
 • 21km
 • 08:00 - 17:00
 • 3

Killing Caves

Bovenop Phnom Sampov vind je niet alleen de Wat Sampov tempel maar ook nog enkele gruwelijke herinneringen aan het Rode Khmer regime. Niet ver van de tempel liggen namelijk de killing caves. Na het bruut vermoorden van vele Cambodjanen bovenop de berg werden de lijken in deze grotten gegooid. De grotten zijn eenvoudig te bereiken. Het laatste deel gaat via een trap de grotten in. Bij de ingang van de grotten staat een gedenkplek waar tal van schedels van slachtoffers inzitten.
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Reuze Buddha en vleermuisgrotten
8
 • 21km
 • 08:00 - 18:00

Reuze Buddha en vleermuisgrotten

Zodra je bij Phnom Sampov aankomt en linksaf slaat zal je de gigantische Boeddha opvallen die (al jarenlang) in de bamboe stijgers staat. Enkele tientallen meters rechts van de Boeddha zie je, hoog in de rotsen, een opening. Dit is de vleermuisgrot waar bij zonsondergang een waar spektakel te aanschouwen is. Er komen dan namelijk miljoenen (naar schatting tussen de 3 en 5 miljoen) vleermuizen naar buiten gevlogen. In een lange sliert verlaten ze de grot op zoek naar voedsel dat hoofdzakelijk uit vliegende insecten bestaat. Bij de grot zijn tal van tafels en stoelen neergezet waar je kunt gaan zitten als je uiteraard wat te eten of een koud biertje besteldt.
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Rotonde
9
 • 0.6km
 • 24uur
 • 0

Rotonde

Letterlijk vertaalt betekend Battambang man met de stok. Wanneer je enige tijd in de stad verblijft zal je ongetwijfeld de man met de stok tegenkomen. Het is namelijk een groot beeld dat midden op een belangrijke rotonde in de stad is geplaats. Overdag en aan het begin van de avond komen op dit punt tal van verkopers bijeen. In de avond en nacht wordt de rotonde prachtig sfeervol verlicht!
Top 10 bezienswaardigheden Battambang: Loempias maken
10
 • 8km
 • 09:00 - 17:00
 • 0

Loempias maken

In de omgeving van Battambang wordt veel groente en fruit verbouwd. Het gebied is een van de belangrijkste agrarische gebieden van het land. Langs de Sangker rivier (ten noorden van Battambang) vind je ook tal van plekken waar verse loempias gemaakt worden. Als je met je motorbike langs de rivier rijdt kom je ze ongetwijfeld tegen. Langs de kant van de weg worden rijstvellen gedroogd die later worden gebruikt om de verse ingredienten in op te rollen. Vervolgen worden de loempias in de hete olie gegooid. Te samen met een heerlijk sausje worden de loempias vervolgens gegeget. Je kunt op sommige plekken meekijken met het proces en ook vaak zelf je eigen loempias maken en ze vervolgens op te eten. Uiteraard kost het wel iets maar prijzen zijn erg laag.

Wat ook erg leuk is om te doen is een kookcursus in Battambang volgen. De kookcursussen van Nary's Kitchen en Smokin' Pot zijn de leukste! Beide vind je ze in het centrum van Battambang.


Share Button