Per vliegtuig reizen in Cambodia | Mijncambodja.nl
Per vliegtuig reizen in Cambodja
Per vliegtuig reizen in Cambodja

Per vliegtuig reizen in Cambodja

Tegenwoordig kan je weer per vliegtuig door Cambodja reizen. Het aantal vliegvelden is nog wel vrij beperkt. Omdat er sinds enkele jaren meerdere vliegtuigmaatschappijen in Cambodja actief zijn en de concurrentie dus groter is geworden, zijn de prijzen van vliegtickets in Cambodja flink gedaald. Zo kan je al vanaf $27 van Sihanoukville naar Siem Reap vliegen en voor $20 van Siem Reap naar Phnom Penh.


Vliegvelden in Cambodja

Er zijn drie vliegvelden in Cambodja die in gebruik zijn op zowel nationaal als internationaal niveau. Op volgorde van passagiersgrootte zijn dat: Siem Reap's Angkor International airport, Phnom Penh's Pochtentong International Airport en Sihanoukville International airport. Het is mogelijk om een vlucht te boeken binnen Cambodja tussen deze vliegvelden.

Treinstation in Sihanoukville, Cambodja

Treinstation in Sihanoukville

Spoor bij Kampot, Cambodja

Spoor bij KampotTrein van Phnom Penh naar Ho Chi Minh city

Naast het gefaseerde plan om de bestaande noordelijke en zuidelijk spoorlijnen in ere te herstellen zijn er ook plannen om een rechtstreekste verbinding van Phnom Penh naar Ho Chi Minh city in Vietnam aan te leggen. Plannen hiervoor zullen later (2017) verder worden uitgevoerd. Ook een spoorlijn van Phnom Penh via Skun, Kampong Cham, Kratie en Stung Treng naar de grens met Laos licht in de planning evenals een spoorlijn van Phnom Penh via Skun, Kampong Thom en Siem Reap naar Sisophon (ten noorden van het Tonle Sap meer).

Bamboetrein bij Battambang

Vlakbij Battambang bestaat er nog wel een alternatieve toeristische verbinding "de bamboetrein". Met deze trein kan je een ritje maken door het prachtige platteland van Battambang.

Plannen spoornetwerk Cambodja

Plannen spoornetwerk Cambodja

Cambodjaanse spoorwegnet

Cambodjaanse spoorwegnet


Share Button